Hűtőfeltöltős

Mi? Mungobab?

Igen, kedves olvasó, mungóbab. Joggal kérdezheted, hogy az meg mi a csoda.

Ez a nálunk még kevéssé ismert hüvelyes növény igen magas vas- és vitamintartalommal rendelkezik. Héjas állapotban sötétzöld színű és bioboltokban megvásárolható.  A héj nélküli (hántolt) változata igenkönnyen emészthető. B-vitaminokat és C vitamint is tartalmaz. Magas az ásványi anyag tartalma, vastartalma pedig kiemelkedő. Jó fehérjeforrás, mint a legtöbb hüvelyes növény.

Csíráztatásra is alkalmas. Csírája jó hatással van a szívre, remekül szabályozza a vércukorszintet és a hormonháztartást, magas rosttartalma pedig csökkenti a vérnyomást. Dobhatjuk salátára, de kiváló ázsiai vagy mediterrán ételek mellé köretnek is.

A mungóbab könnyen emészthető és segíti a méregtelenítést. Sokféle étel készíthető belőle, leves és főzelék is, mint a hagyományos szárazbabból. Könnyen lehet pürésíteni, így tehát pástétom is készülhet belőle, különféle fűszerezéssel.

Álljon itt egy gyors, egyszerű és isteni recept az indiai konyha gyöngyszemei közül.

A mungóbabot(40 dkg- 4 személyre és marad belőle másnap ebédre is) előkészíted, beáztatod forró vízbe előző este. Majd másnap reggel főzöd míg meg nem puhul teljesen. Az így megpuhult babból enyhén cípős chili, curry némi aprított paradicsom  és 1db hagyma hozzáadásával készítesz egy chilis bab állagú ételt. Ha jól bírja a család a csípős ízeket nyugodtan tehetsz bele erősebb indiai fűszerkeveréket is.  Az így elkészített curry-t barna rizzsel tálalom. Garantált a siker.

Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!